Hvad er din post-shot rutine?

Post-shot rutine

Har du svært ved at vende modgang til medgang?

Lærer du, af de slag du slår?

Ja, du læste rigtigt – post-shot rutine og ikke pre-shot rutine.

Post-shot rutinen er den del af dit golfspil, der starter, umiddelbart efter at golfbolden har forladt køllehovedet, og slutter, når du har fundet svaret på spørgsmålet: Hvad kan jeg lære af det slag, jeg lige har slået?

Alt for mange golfspillere kender ikke betydningen af at lære af det slag, de lige har slået. Men du kan være sikker på, at dine følelser nok skal finde et svar.

Uden bevidsthed, ingen indflydelse

Det er i post-shot rutinen, at følelser som irritation, frustration, lav selvtillid og utålmodighed fødes. Der kan selvfølgelig også fødes gode følelser, men det er særligt de dårlige følelser, du skal være opmærksom på, hvis du vil slå dit næste slag med indflydelse.

Er du ikke bevidst om, hvad du føler, når du har slået til golfbolden, risikerer du, at disse følelser påvirker, den måde du slår til golfbolden på, næste gang det er din tur.

Jeg ved ikke, hvordan du slår til bolden, når du er irriteret, har lav selvtillid, eller er frustreret. Gør du?

Selvaccept har stor betydning

At du har en høj selvaccept, har stor betydning for din udvikling. Har du svært ved at acceptere, det slag du lige har slået, risikerer du, at vende et mindre godt golfslag til selvkritisk i stedet for at lære noget af slaget.

Du udvikler en høj selvaccept ved at indarbejde Golf Mind Management Grundlov §3 – Du kan ikke lave fejl. Hvis du allerede nu, tænker: “Kan det nu også være rigtigt?”, eller noget i denne golfboldgade, så ved jeg, at din selvaccept kan blive større.

Fornuften bag §3 er, at ingen slår et mindre godt slag med vilje. Har du nogensinde teet golfbolden op, med det mål at slå den out-of-bounce eller i hassarden? Nej vel?

Men det sker, at bolden lander out-of-bounce eller i hassarden, men det er kun hvis du acceptere, at du ikke har gjort det med vilje, at du har mulighed for at lære noget, af det slag du har slået. Selvkritik plejer der sjældent at komme noget bedre ud af.

Accepterer du, alle de slag du slår?

Opbyg din post-shot rutine

Vil du vide, hvordan du opbygger en post-shot rutine og styrker din selvaccept, så du hurtigt kan vende modgang til medgang, så kontakt mig for en snak.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *