Hvornår har du brug for mentaltræning?

Hvornår har du brug for mentaltræning

Mentale udfordringer kan ikke trænes væk på driving rangen.

Hvornår har du brug for mentaltræning?

Du har brug for mentaltræning, hvis du, når det gælder, ikke slår de slag, som du kan til træning på driving rangen.

Mentaltræningens formål er, at finde ud af hvad der foregår mellem dine ører, der forhindrer dig i at spille op til dit bedste.

Vi træner din mentale styrke, ved at tale sammen. Samtalens formål er, at hjælpe dig til større selvindsigt. Vi taler om hvad du ser, hører, mærker, tænker, og om hvordan disse input påvirker dine følelser. Når du ved, hvad der forhindrer dig i at spille op til dit bedste, så ved du, hvad du skal rette din opmærksomhed til for at komme i dit target mindset.

Jo flere samtaler, jo større selvindsigt og jo oftere vil du spille op til dit bedste. Det er, hvad mental styrke handler om.

Teknisk træning og mental træning går hånd i hånd

Det er i sidste ende dine tekniske kompetencer, der afgør din placering på sejrsskamlen. Mental styrke kan ikke få dig til, at slå et golfslag du ikke har lært. Men din mentale styrke afgør, om du spiller op til dit bedste, når du er i konkurrence.

Med den måde hjernen fungerer på, er det i sidste ende, det du føler, lige inden du slår til golfbolden, der afgør, om du slår det slag, du beslutter dig for.

Det betyder også, at jo teknisk dygtigere du er, jo større betydning har din mentale styrke. Med andre ord, hvis to golfspillere med det samme handicap spiller i mod hinanden, vil det være den med den stærkeste mentale styrke, der har størst sandsynlighed for at vinde.

Mentale udfordringer, kræver mental træning

Mange professionelle golfspillere, vender tilbage til driving rangen, når de har spillet en runde, hvor de ikke har spillet op til deres bedste. De leder efter “det”.

Mens deres tekniske træner kikker, slår de bolde på driving rangen. De håber, at finde den tekniske detalje, der igen får bolden til at flyve derhen, hvor spilleren ønsker. Når de har fundet “det”, så tror de, at den hellige grav er velforvaret. Men det er den ikke. For helt ærligt, hvad er sandsynligheden for, at det er en teknisk detalje, der forhindrer en professionel golfspiller, der har slået millioner af golfslag, i at slå det slag de har besluttet sig for? Og hvis metoden virkede, ville de så have behov for at gøre det igen og igen?

Selvfølgelig kan der være tekniske detaljer, der skal rettes, men sandsynligheden for at deres problemer er mentale, er langt større. Disse kan afdækkes ved at svare på følgende spørgsmål:

  • Hvilke følelser har det skabt, ikke at have slået de slag du har besluttet dig for?
  • Hvordan har disse følelser påvirket dine efterfølgende slag?
  • Hvilke værktøjer fra din mentale værktøjskasse, vil være nyttige at bruge, hvis det skulle ske igen?

Svarene på ovenstående spørgsmål, vil hjælpe spilleren langt mere end endnu en træningssession på driving rangen.

Kan din mentale styrke blive bedre?

Min anbefaling

Det er min anbefaling, at du træner både dine tekniske kompetencer og din mentale styrke mellem dine konkurrencer. Men når du er i konkurrence, vil en samtale, om den runde du lige har spillet, ofte være mere værdifuld end en tur på driving rangen.

Vil du vide, hvordan din mentale styrke kan øges, så kontakt mig for en snak.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *