Din mentale værktøjskasse

Mental toolbox

Din mentale værktøjskasse er skræddersyet til dig og dine følelser

Formål

Din mentale værktøjskasse indeholder en række opmærksomhedspunkter, som kan bringe dig tættere på dit target mindset. Disse opmærksomhedspunkter er skræddersyet til dig, og har som mål at skabe de følelser, der får dig til at spille op til dit bedste.

Fordi hjernen kun kan være bevidst om én ting ad gangen, er det din opgave, som en del af din pre-shot rutine, at vælge det punkt du vil rette din opmærksomhed til. Dette punkt kalder jeg dit opmærksomhedspunkt. Vælg dit opmærksomhedspunkt, så det skaber de følelser, der får dig til at spille op til dit bedste. Sådan kommer du i gang.

Sådan bruger du din mentale værktøjskasse

Det er din tur til at slå. Du konstaterer, at du er usikker (dit nuværende mindset). Da dit target mindset er, at føle dig sikker, er tiden kommet til at kikke i din mentale værktøjskasse.

Først må du finde ud af, hvorfor du føler dig usikker. Det kan være vind fra skiftende retninger, det kan være afstanden til en fairway bunker, eller det kan være noget helt andet. Når du ved, hvad der gør dig usikker, kan du gøre noget ved det.

Næste skridt, i din pre-shot rutine, er, at beslutte dig til hvilket slag du vil slå. Opgaven er nu, at beslutte hvilket slag du kan slå med sikkerhed, og ikke usikkerhed. Det kan være, at du beslutter dig for at sigte midt i fairwayen, det kan være, at du går en kølle ned eller noget helt tredje. Det vigtige er, at du træffer en beslutning, der fjerner usikkerheden, og får sikkerheden til at fylde i dit mindset.

Du har nu besluttet, hvilket slag du vil slå, og tiden kommet til at kikke i din mentale værktøjskasse. Du finder, det værktøj du skal bruge ved at stille dig selv spørgsmålet: Hvilket punkt skal jeg rette min opmærksomhed til, for, at jeg slår det slag, jeg har besluttet, med sikkerhed?

Ret din opmærksomhed til dette punkt, når du tager dine prøvesving. Når du føler dig sikker, så slår du til bolden.

Hvad gør du idag, hvis du føler dig usikker, når det er din tur til at slå?

Øvelse gør mester

I starten skal man lige lære at bruge sin mentale værktøjskasse. Men med træning, vil du snart bruge den helt uden at tænke over det.

Den udvikling, jeg oplever hos spillere, der bruger min metode, er, at de allerede er i deres target mindset, når de starter deres pre-shot rutine, og at de derfor har brug for færre opmærksomhedspunkter fra deres mentale værktøjskasse.

Become a winner

Artiklerne ‘Sådan samarbejder du med hjernen’ og ‘Sådan opbygger du dit target mindset’ og denne artikel udgør de væsentligste elementer i min Golf Mind Management metode.

Men måske tænker du: “Hvordan sætter jeg elementerne sammen, og udvikler jeg mig til en vinder?”

Jeg er rigtig glad for det spørgsmål, for svaret finder du her.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *